ACCEPT vor urca pe scena Rockstadt Extreme Fest anul acesta

ACCEPT, infiintata la inceputul anilor ’70, in Solingen, Germania, este una dintre trupele care a contribuit puternic la cresterea popularitatii speed metal-ului si thrash metal-ului pe scena muzicala germana a anilor ’80 (perioada in care se considera ca incepea sa se contureze scena heavy metal din Germania). 

Primele materiale, cel de debut (‘Accept’, 1979), ‘I’m a rebel’ (1980) sau ‘Breaker’ (1981), aparute la numai cate un an distanta, au atras atentia miscarii underground germane prin mixul interesant al speed si thrash metal-ului, doua stiluri care i-au consacrat si cu care sunt indeaproape asociati. Despre ‘Restless and Wild’ (1982), material care trateaza teme sociale majore precum politica, relatiile interumane sau sexualitatea, se spune ca prezinta cele mai pronuntate caracteristici ale genului definit ulterior drept speed metal.

ACCEPT au obtinut succesul comercial cu cel de-al cincilea album de studio, ‘Balls to the Wall’ (1983), melodia omonima ajungand pe primele locuri la nivel international, inclusiv in SUA si Canada.

Cariera teutonilor a fost marcata de numeroase schimbari de componenta si de despartiri ale trupei, prima avand loc in 1989, la putin timp dupa lansarea unui nou material (Eat the Heat), pana in 1992 si o a doua din 1997 pana prin 2009 (cu o scurta reunire in 2005).

In ciuda acestei evolutii tumultoase, ACCEPT a adus la lumina trei albume care a propulsat grupul pe primele locuri ale topurilor internationale: ‘Blood of the Nations’ (2010), ‘Stalingrad’ (2012) si ‘Blind Rage’ (2014), ultimul fiind si cel care a plasat ACCEPT pe locul 1 in topurile din tara natala, Finlanda si in top zece din multe alte tari, precum: Republica Ceha, Ungaria, Suedia sau Elvetia. 

A urmat ‘The Rise of Chaos’ (2017), album care le-a consolidat pozitia icon al speed, thrash si heavy metal-ului si readuce in lumina piese dominate de aranjamente complexe ce variaza de la pasaje corale intrerupte brusc de liniste sau completate de ritmuri energice, cum e cazul: ‘Die By The Sword’ sau ‘No Regrets’, dominata de solo-uri alerte de chitara. 

De-a lungul carierei, ACCEPT au urcat pe scena unora dintre cele mai apreciate festivaluri precum Woodstock (Polonia), Wacken Open Air, Czech Masters Of Rock Festival sau Bang Your Head Festival.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

Leave a Reply