Arcade Fire: O petrecere cu muzică, energie și mesaj pentru proteste

Arcade Fire nu au nevoie de introducere pentru fanii Indie. Ei și-au arătat valoarea muzicală și pasiunea în a 2-a zi a festivalului Rock The City. Cu o producție mare,  ei uimesc prin numărul de muzicieni, desfășurarea impresionantă de forțe și multitudinea de instrumente.

Au o dorință de a crea ceva și a se exprima, dar vor să împartă o bucată din ei, să creeze experiențe cu publicul. Îmi place naturalețea lor și simțul umorului, care se vede și din postările lor din social media, aceasta fiind poza postată înainte de spectacol.

Image may contain: one or more people, people standing and text

Eu una recunosc că am fost aproape la prima audiție, neascultându-le melodiile prea mult înainte. Dar m-a uimit cât de puțin a contat și cât m-am putut bucura de muzica lor, de energie, de atmosferă. Era un spirit deschis și tot publicul se simțea bine, dansa, sărea, aplauda. Toate bucățile instrumentale și părțile vocale se îmbină excelent. Cei de la Arcade Fire au știut cum să umple scena și să se folosească de ecrane, lumini și un glob disco pus deasupra scenei. Chiar și costumele folosite de Regine aduc un plus.

https://www.instagram.com/p/BkSIfz_HgPN/?taken-by=arcadefire

Setlistul lor a trecut prin melodii mai vechi și mai noi, publicul rămânând la fel de entuziasmat pentru clasicele Neighborhood #3 (Power Out), Rebellion (Lies), No Cars Go dar și mai noile Everything Now sau Creature Comfort. Printre melodii, soliștii au interacționat cu publicul, au mers prin zona Diamond și au păstrat un dialog. După câteva melodii au întrerupt pentru a spune “Stand up for yourselves. Fuck the power”. Iar mai spre final ne-au spus cât de bine s-au simțit în București, că l-au văzut pe Nick Cage, un idol de-al lor. Într-un mesaj primit cu frenezie de public, ne-au lăudat pentru protestele care se desfășoară în Piața Victoriei.

https://www.facebook.com/dorin360/videos/1948082145203058/

 

Show-ul a continuat cu diverse momente în care simțeai electricitatea lor în aer. Arcade Fire au revenit la bis și au interpretat We Don’t Deserve Love, Everything Now (Continued) și Wake Up.  Câtă energie au avut, câtă voie bună, câtă muzicalitate. O diferență de ton față de ziua precendentă, în care i-am vazut pe Nick Cave and the Bad Seeds. De data aceasta, Arcade Fire aupermis publicului sa fie mult mai implicat, mai gălăgios, să danseze, să traiască muzica.

Leave a Reply