Leprous & Agent Fresco la Quantic Club – 6 septembrie

Leprous se întorc în București după aproape cinci ani, alături de trupa islandeză Agent Fresco. Concertul face parte din turneul de promovare al celui mai recent album al trupei, ”Malina”. După show-ul memorabil din cadrul festivalului Artmania, Leprous au decis să strecoare alte două concrete în România, unul în Cluj Napoca pe data de 5 septembrie și celălalt în București, pe data de 6.

Leprous este o trupă care a cunoscut o evoluție surprinzătoare în ultimii ani, devenind noua senzație a metalului progresiv, una dintre acele formații “rising stars” ale scenei muzicale norvegiene. Stilul lor vizionar ne arată că nu se tem să experimenteze sau să surprindă și care sfidează orice încercare de încadrare în tipare. Într-o lume în care genul „progressive” oferă publicului atâtea opțiuni, devine tot mai greu să reușești să atragi atenția către tine, iar Leprous reușește asta de fiecare dată când se urcă pe o scenă.

Muzica lor este un mix de stiluri, de „progressive rock”, jazz sau „pure metal”, fiind prezente influențe ale unor compozitori de muzică clasică sau artiști din diferite genuri, ca: Björk, Muse, Porcupine Tree, Massive Attack, Ulver, Opeth sau Radiohead.

În timp ce primele albume ale trupei „Tall Poppy Syndrome” (2009), „Bilateral” (2011) sau „Coal” (2013) au atras atenția presei și aprecierea publicului, „The Congregation” (2015) le-a adus celor de la Leprous șansa de a participa la un turneu mondial. Ultimul lor album, „Malina” (2017) a fost întâmpinat cu entuziasm de critici, fiind apreciat drept un mix complex de sound-uri poliritmice îmbinate cu versuri incisive, cu o atmosferă melancolică și cu pasaje vocale melodioase.

De-a lungul carierei lor, Leprous au cântat alături de unele dintre cele mai cunoscute nume ale scenei muzicale internaționale, precum: Amorphis, Therion sau Opeth.

Agent Fresco este o trupă din Islanda ce a debutat în 2008. Stilul formației îmbină genuri precum pop, alternative, art, metal, and math-rock, alături de aceleași stări experimentale cu care ne-am obișnuit deja de la Leprous. Muzica lor este, cu siguranță, o altă față a genului progressive, creat ca muzică și interpretat ca o opera de artă. Am putea spune despre Agent Fresco că este una dintre acele trupe care te fac să gândești și să simți muzica, în timp ce o asculți. Până în prezent, Agent Fresco are la activ două albume de studio, A Long Time Listening (2010) și Destrier(2015).

Concertul din data de 6 septembrie va avea loc în Quantic Club. Evenimentul este organizat de Form Space.

Bilete: www.iabilet.ro

 

Leave a Reply