Un actor din Harry Potter și How to Get Away with Murder vine, în premieră în România, la Comic Con Arena Națională

Line-up-ul celei mai ample ediţii Comic Con de până acum, care va avea loc pe Arena Națională din București, capătă proporții în fiecare zi. 

Cu ocazia aniversării a 10 ani de Comic Con în România, cel mai mare eveniment dedicat pasionaţilor de filme, seriale, jocuri, benzi desenate, cosplay şi nu numai, organizatorii au pus în scenă 3 ocazii de a sărbători: ediția Comic Con ce a avut loc în luna mai, Comic Con Iaşi (26-28 august) şi Comic Con Arena Națională (1-3 septembrie).

Cel mai nou invitat de la Hollywood este nimeni altul decât Alfred Enoch, cunoscut publicului larg din serialul How to Get Away with Murder, unde l-a jucat pe Wes Gibbins, unul dintre protagoniștii seriei, dar şi din universul Harry Potter, unde, de la o vârstă fragedă l-a interpretat pe Dean Thomas.

Originar din Londra, Alfie Enoch are dublă cetățenie britanică și braziliană. A locuit alături de părinții săi în sudul Franței până la vârsta de 3 ani, iar când s-a întors în Londra, a urmat cursurile prestigioasei școli Westminster.

La vârsta de 13 ani a fost distribuit în rolul lui Dean Thomas în primul film al seriei care urma să devină un fenomen global cu impact asupra mai multor generaţii, Harry PotterAlfred Enoch a jucat în 7 din cele 8 filme. În 2022, actorul s-a reunit cu colegii săi de platou, în universul Harry Potter, pentru episodul special produs de HBO Max, Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts.

Începând cu 2014, actorul a făcut parte din distribuția principală a serialului creat de Peter Nowalk și produs de Shonda Rhimes, How to Get Away with Murder, alături de actori de calibru precum Viola Davis (care a și câștigat numeroase trofee grație rolului iconic al lui Annalise Keating). Personajul lui EnochWes Gibbins, a făcut parte din grupul de studenți la drept îndrumaţi de Annalise Keating, numit şi Keating 5, alături de alți 4 colegi interpretaţi de Jack Falahee, Karla Souza, Aja Naomi King şi Matt McGorry. 

Pentru interpretarea lui Wes, Alfred Enoch a primit o nominalizare la premiile NAACP Image Awards la categoria Outstanding Supporting Actor in a Drama Series.

Printre alte producții în care a jucat se numără miniseria BBC One și Netflix, Troy: Fall of a City, unde l-a interpretat pe Enea, seria BBC, Trust Me, series 2 (unde a avut rolul principal) sau seria SF dezvoltată de Apple TV +, Foundation.

După experiența televiziunii, Alfred Enoch s-a dedicat lumii teatrului, avand multiple apariții pe scenele din Regatul Unit.

Alfred Enoch se alătură lui Tom Wlaschiha (Stranger Things, Game of Thrones),  Greg Austin (Class, Hunters), Osric Chau (Supernatural) și Andrew Horton (Jupiter’s Legacy) pe lista actorilor invitați anul acesta la Comic Con Arena Naţională.

Fanii se vor putea fotografia invidual cu invitații, vor putea lua autografe personalizate și vor putea participa la panel-uri (sesiuni de întrebări şi răspunsuri).

Comic Con România sărbătorește 10 de ani de la prima ediție cu 3 evenimente în 2023. Primul dintre ele a avut loc în luna mai și a reunit peste 53.000 de iubitori ai universului filmelor, serialelor, jocurilor video, cosplay-ului și benzilor desenate. Următorul eveniment va avea loc la Iași în perioada 25-27 august, iar totul va culmina cu primul eveniment al genului găzduit de Arena Națională, între 1 și 3 septembrie.

Bilete și noutăți despre Comic Con sunt disponibile pe www.comiccon.ro.

De-a lungul celor 10 ani, la Comic Con România, au participat numeroși actori cunoscuți de la Hollywood, dintre care îi amintim pe  Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), Mark Shepard (Supernatural), Clive Standen (Vikings), Ed Westwick (Gossip Girl)Paul Wesley (The Vampire Diaries), Tom Wlaschiha (Game of Thrones, Stranger Things), Daniel Gillies (The Originals), Andrew Scott (Sherlock), Jim Beaver (Supernatural), Robert Knepper (Prison Break), Charles Dance (Game of Thrones, The Imitation Game), Sylvester McCoy (Dr.Who, The Hobbit), precum și mulți alți actori de seamă din producții de top ca House of the Dragon, Lord of the Rings: The Rings of Power, La Casa de Papel, Game of Thrones, Spartacus, Supernatural, Doctor Who, Fringe, Harry Potter, The Vampire Diaries, Lord of the Rings, Sherlock sau Vikings.

Leave a Reply