Concert Dark Tranquillity si Ensiferum la Arenele Romane (Open Air) – 15 mai 2022-Recenzie

Well I have to tell you a story!

Am ajuns la acces cand prima trupa incepea show-ul, se auzea bine rau si am fost impresionata inca de la primele note. Surpriza mare a fost in momentul in care am vazut pe scena fetele de la GWENDYDD, trupa de melodic death metal/metalcore  originara din Bulgaria care m-au facut sa ma indragostesc pe loc de muzica lor. Energia si starea de bine pe care au transmis-o catre noi au fost uimitoare, cu atat mai mult ca vorbim de prima trupa care urca pe scena in seara asta.

© Carlos Funes

Pauza dintre trupe a fost de doar 15 minute, nemaipomenite pentru a-ti trage sufletul si a te hidrata pentru urmatoarea trupa. Si, man, cum a fost urmatoarea trupa… 🙂

© Carlos Funes

Au urcat pe scena germanii de la  PYOGENESIS, trupa de alternative rock / gothic metal cu mult chef de distractie. Am ras cu lacrimi pe tot parcursul show-ului, au avut toata energia din lume si ne au dat-o pe toata cat au stat pe scena. Pe langa membrii trupei pe scena a fost prezent si un baiat de la tehnic care a facut deliciul publicului.

© Carlos Funes

Situatia a devenit un pic mai serioasa o data cu urcarea pe scena a celor de la Ensiferum. Trupa deja cunoscuta si iubita pe la noi care au facut un spectacol pe cinste. Au echilibrat foarte bine atmosfera intre cele doua trupe si capul de afis al serii.

© Carlos Funes

Dupa inca 15 minute de pauza au urcat pe scena Dark Tranquillity iar entuziasmul publicului s-a simtit pe scena. Au deschis concertul cu melodia: ”Identical to None”, apoi au reusit sa pastreze publicul atent tot concertul. Au cantat 13 melodii, dintre care 4 de pe albumul ”Moment”. Concertul s-a incheiat fara bis cu piesa: ”Lost to Apathy” .

© Carlos Funes

In concluzie, de mult n-am mai fost la un concert atat de bine inchegat cap-coada. Toate trupele au fost cam in acelasi film din punct de vedere muzical dar si al energiei transmise noua.

Leave a Reply