Soilwork la Rockstadt Extreme Fest 2019

 Istoria cunoscutei trupe de melodic death metal Soilwork incepe in 1995 in Suedia, sub numele de ‘Inferior Breed’. Daca in stilul abordat la inceput se puteau recunoaste influente ale Pantera, Meshuggah sau Carcass, trupa a virat usor spre zona de melodic death, incluzand in lucrarile lor pasaje vocale melodioase si parti instrumentale unice cantate la pian.

Dupa o crestere rapida pe scena locala, albumul ‘A Predator’s Portrait’ (2001) le-a adus recunoasterea internationala. Materialul a fost urmat la numai un an distanta de ‘Natural Born Chaos’ (completat de un turneu european alaturi de Children of Bodom si Shadows Fall) si de albumul ‘Figure Number Five’ (2003), care a oferit ocazia unui nou tur alaturi de In Flames, Chimaira si Unearth.

A urmat in 2005 ‘Stabbing The Drama’, care s-a clasat direct pe locul 14 in topurile suedeze, in cele finlandeze pe locul 19 si s-a mentinut pe pozitia 148 in Billboard Charts timp de mai multe saptamani. Efervescenta creativa a continuat cu ‘Sworn To A Great Divide’, la doi ani distanta, album cu un sound mai apropiat de thrash comparativ cu lucrarile anterioare, dar marcat in continuare de prezenta elementelor synth caracteristice trupei. Lansarea a fost completata de tururi de promovare, impreuna cu Caliban, Sonic Syndicate si Dark Tranquillity si apoi de un turneu in SUA, cu co-headlineri precum Lamb of God, Killswitch Engage si DevilDriver.

In 2010 trupa s-a intors in studio pentru a lucra la un nou album care a aparut pe piata in iulie, acelasi an, sub numele de ‘The Panic Broadcast’ si a fost urmat de un nou tur de forta in Europa si America de Nord. La numai trei ani distanta Soilwork au surprins scena muzicala internationala cu un album dublu, intitulat ‘The Living Infinite’, produs de Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth).

In ciuda turneelor lungi si obositoare la care au participat in urmatorii ani, Soilwork si-au mentinut energia creativa astfel incat in 2015 au lansat cel de-al zecelea album ‘The Ride Majestic’, ce a fost precedat de un material video special, ‘Live In The Heart Of Helsinki’ ce contine inregistrarea integrala a show-ului trupei de la Circus Club din Finlanda, un show deosebit care a avut si cativa invitati speciali, precum Floor Jansen sau Nathan J. Biggs.

2016 a fost prilejul unei alte premiere marca Soilwork, scoaterea pe piata a unei colectii de lucrari si materiale rare legate de trupa, colectie reunita sub numele de ‘Death Resonance’. Aceasta include doua piese noi si alte materiale audio care nu vazusera prea des lumina zilei in ultimii 11 ani. Pe langa existenta unor lucrari rare, pe ‘Death Resonance’ au mai fost puse la dispozitia fanilor si materiale promo si poze ce nu fusesera publice pana la acel moment. Apoi, pana in toamna lui 2017, grupul s-a dedicat turneelor, incheiate in peninsula scandinava.

Soilwork a inceput 2018 in studio, lucrand la urmatorul album cu care planuieste sa isi uimeasca fanii.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

Leave a Reply